Ripple odwołuje się do oświadczenia komisarzy SEC w sprawie Coinschedule w celu oddalenia sprawy

W SKRÓCIE
  • Ripple wysłał list, w którym powołuje się na własne uwagi komisarzy SEC, starając się o oddalenie sprawy.

• List odnosi się do komentarzy poczynionych ostatnio przez komisarzy SEC, Hester Peirce i Elad Roisman, które zostały poczynione w rozstrzygniętej sprawie przeciwko Coinschedule.

• Sprawa Ripple'a z SEC była jedną z najbardziej rozciągniętych, rollercoasterowych i głośnych spraw w branży.

• promo

Dołącz bezpłatnie do naszej społeczności na Telegramie i codziennie otrzymuj sygnały tradingowe oraz analizy kryptowalut!

The Trust Project to międzynarodowe konsorcjum organizacji informacyjnych budujących standardy przejrzystości.

Prawnicy reprezentujący Ripple Labs wysłali list do sędziego prowadzącego proces z SEC, wskazując na uwagi poczynione przez dwóch komisarzy SEC w innej sprawie.

Sponsorowane

Ripple wystrzelił kolejną salwę w pozwie ze Zjednoczoną Komisją Papierów Wartościowych i Giełd (SEC), tym razem powołując się na własne uwagi komisarzy SEC w celu oddalenia sprawy. W liście wysłanym do sędziego Analisa Torres, obrońca Ripple powiedział, że istnieje dodatkowa władza, aby oddalić sprawę przeciwko Ripple CEO Bradowi Garlinghous i prezesowi zarządu Christianowi Larsen.

List odnosi się do komentarzy poczynionych niedawno przez komisarzy SEC Hester Peirce i Elad Roisman w rozstrzygniętej sprawie przeciwko Coinschedule. Sprawa ta była związana z naruszeniami papierów wartościowych. Coinschedule była stroną internetową, która upubliczniała oferty tokenów i była używana przez obywateli Stanów Zjednoczonych.

Sponsorowane

W szczególności, Peirce i Roisman wezwali SEC do niewyjaśnienia:

Te cyfrowe aktywa reklamowane przez Coinschedule były papierami wartościowymi, pominięcie, które jest symptomatyczne dla naszej niechęci do dostarczenia dodatkowych wskazówek na temat tego, jak określić, czy token jest sprzedawany jako część oferty papierów wartościowych lub które tokeny są papierami wartościowymi.

Prawnicy Ripple argumentują, że ta niepewność w określaniu, które aktywa mogą być klasyfikowane jako papiery wartościowe, miała znaczenie dla pozwu. Komisarze stwierdzili, że istnieje “zdecydowany brak jasności dla uczestników rynku” w odniesieniu do stosowania prawa papierów wartościowych do aktywów cyfrowych.

Oświadczenie komisarzy na ten temat obejmuje wiele innych punktów dotyczących regulacji, ale rada skupiła się na wspomnianym wcześniej punkcie dotyczącym niepewności. Stwierdzają oni, że jasne wytyczne regulacyjne są “lepszym podejściem niż podejście oparte na wskazówkach i egzekwowaniu prawa”, które zostało przyjęte do tej pory.

Rada poprosiła również, aby roszczenie SEC udowodniło, że pozwani wiedzieli lub lekkomyślnie zlekceważyli, że sprzedaż XRP wymagała rejestracji i że transakcje były niewłaściwe. List kończy się stwierdzeniem, że SEC dwukrotnie zawiodła w udowodnieniu, że taka wiedza lub lekkomyślność istniała.

Na czym polega sprawa Ripple?

Sprawa Ripple z SEC była jedną z najbardziej rozciągniętych, rollercoasterowych i głośnych spraw w branży. Firma stanowczo broni swojej niewinności i raz po raz prosi SEC o przedstawienie dowodów, które jednoznacznie potwierdzają popełnienie wykroczenia.

W zeszłym tygodniu sędzia Sarah Netburn odrzuciła wniosek SEC o odrzucenie zeznań byłego dyrektora Wydziału Finansów Korporacji SEC, Williama Hinmana. Sąd przyznał jednak SEC przedłużenie okresu na ujawnienie informacji w sprawie Ripple. Firma została również poproszona o przedstawienie dowodów na porady prawne dotyczące sprzedaży XRP.

Bitwa trwa dalej, a firma Ripple będzie zadowolona z jej zakończenia, które powinno nastąpić mniej więcej w tym roku. Garlinghouse powiedział, że firma może wejść na giełdę w pewnym momencie, lecz będzie to prawdopodobnie IPO. Powiedział również, że XRP jest towarem.

Wyjaśnienie

Wszystkie informacje zawarte na naszej stronie internetowej są publikowane w dobrej wierze i wyłącznie w ogólnych celach informacyjnych. Wszelkie działania podejmowane przez czytelnika w związku z informacjami znajdującymi się na naszej stronie internetowej odbywają się wyłącznie na jego własne ryzyko.
Sponsorowane

Rahul Nambiampurath is an India-based Digital Marketer who got attracted to Bitcoin and the blockchain in 2014. Ever since, he's been an active member of the community. He has a Masters degree in Finance. <a href="mailto:editorinchief@beincrypto.com">Email me!</a>

OBSERWUJ AUTORA

Prognozy krypto z najlepszymi sygnałami na Telegramie oraz +70% skutecznością

Dołącz teraz

Sygnały rynkowe, raporty i analizy! Dołącz do naszej grupy na Telegramie!

Dołącz teraz